28 Eylül 2009 Pazartesi

Kırık kalplerin sabit karakterleri


Kırık Kalpler...
''Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var?'' mealli ayetin ana fikir olacağı duanın gücünün işlendiği dizinin adı Kırık Kalpler..
Samanyolu televizyonunun hasretle beklenen dizisi.
Duanın hayatımızdaki yerini bizlere hatırlatacak harika bir yapım.
İki sabit karakter dışında her hafta yeni yüzler evimize konuk olacak.
Sabit karakterler belli oldu.

Samanyolu televizyonunun ses getiren bir diğer dizisi Kollama'nın seyis babası (Kamil Adıgüzel),bu kez Kırık Kalpler'de bizlerle olacak.
Diğer sabit karakterimiz Yaren Aynuz,dua çocuğu olarak dizide yer alacak.
İyi seyirler...

Ebru tv'ye 3 EMMY Ödülü-Kalite ödüllendiriliyor


ABD'de yaşayan Türkler tarafından kurulan ve İngilizce yayın yapan 'Ebru TV' bölgesel bazda verilen Emmy ödülüne layık görüldü.

ABD'nin Philadelphia kentindeki Loews otelinde düzenlenen ve Pennsylvania, New Jersey ve Delaware eyaletlerinde, ABC, NBC, PBS, FOX gibi önde gelen Amerikan televizyon kanallarının bir yıl içindeki programlarının yarıştığı 'Orta Atlantik Bölgesi Emmy Ödülleri' töreninde, Ebru TV iki kategoride üç ödül aldı.

Program ana başlığında, 'Tarih ve Kültür Programları' dalında, Nasuhi Yurt ve Gökhan Nalçacı'nın yapımcılığını üstlendiği 'World in America: Taiwan' (Amerika'daki Dünya: Tayvan) adlı program ödüllendirilirken, 'Bilim ve Sağlık Programları' kategorisinde de Nasuhi Yurt ve Doktor Muzaffer M. Tabanlı'nın yapımcısı olduğu 'Matter and Beyond: Artificial Intelligence' (Madde ve Ötesi: Yapay Zekâ) adlı program ödüle layık bulundu.

Ebru TV'ye üçüncü ödül ise 'Grafik Sanatları/Animasyon' ana başlığında, 'Program Jeneriği' dalında verildi. 'Open Forum' (Açık Forum) adlı yapımın genç tasarımcısı Ayhan Cebe, Ebru TV'den ödüle layık görülen üçüncü isim oldu.

ABD'nin New Jersey eyaletinden yayın yapan Ebru TV, yayınlarında ağırlıklı olarak sosyal içerikli ve Türk kültürünü tanıtıcı programlara yer veriyor. Kanal, yaklaşık iki yıldır, uydu üzerinden ve kablodan Amerikan halkına, kendi dillerinde sesleniyor. Çalışanlarının önemli bir bölümü Türk yayıncılardan oluşan televizyon, ABD'nin yanı sıra Kanada'dan da izlenebiliyor.

Ödül törenini izle
ebru tv

IV.Osman'ın yayın tarihi belli oldu



Samanyolu televizyonunun merakla beklenen dizisi IV.Osman'ın yayın tarihi belli oldu.
6 Ekim Salı günü izleyicisiyle buluşacak çiçeği burnunda yapım.Yönetmeni,değerli oyuncu kadrosu ve ekibiyle harika bir çalışma.
Ayrıca ilk bölüm fragmanları da yayınlandı.
IV.Osman bizleri epeyce güldüreceğe benziyor.

Samanyolu televizyonu anlaşılan bomba gibi giriyor bu sezona.Bir çok yeni yapımlarıyla göz dolduracak.Kader Çizgisi de bu güzide yapımlardan birisi.Hayatımızı şekillendirecek bir dizi.İzleyici en yakın zamanda buluşmak istiyor Kader Çizgisi ile.En yakın zamanda ekranda görebilmek dileğiyle iyi seyirler...

21 Eylül 2009 Pazartesi

Kader Çizgisi - IV. Osman - Kırık Kalpler

'Kollama' ve 'Tek Türkiye' dışındaki tüm dizilerini bitiren Samanyolu, yeni yayın dönemine üç yeni projeyle girmeye hazırlanıyor. Senaryoları bitirilen 'Dördüncü Osman', 'Kırık Kalpler' ve 'Kader Çizgisi' adlı dizilerin cast çalışmaları ise sürüyor.

Anlaşma sağlamadan isimleri açıklamak istemeyen kanal yetkilileri örnekleri yayınlanmamış projelerin Türkiye'de bir ilk olduğu görüşünde. Tarihe meraklı bir polis ile teknoloji âşığı arkadaşı arasında geçen komik olayların anlatıldığı 'Dördüncü Osman' kanalın yeni dönem en çok dikkat çeken yapımları arasında gösteriliyor. Dizilerin adları ve konuları şöyle:

DÖRDÜNCÜ OSMAN: İki ortak polis... Bunlardan biri tam bir Osmanlı hayranı... Osmanlı tarihini bilen ve hep Osmanlı'dan hayat dersi çıkartan bir memur. Diğeri ise teknoloji düşkünü... Bu iki polis memuru aynı cinayetleri gün yüzüne çıkarmak için bir ekip olmak zorunda kalınca ortaya ilginç olaylar çıkıyor.

KADER ÇİZGİSİ: İzleyiciyi geçmişe götürmeyi hedefleyen dizi, 'Bazı şeyleri değiştirme şansımız olsa neyi değiştirirdik, peki değiştirince gerçekten her şey hallolacak mı?' sorularını yöneltiyor.

KIRIK KALPLER: Duanın gücünün anlatıldığı dizide insanlara, hiçbir zaman çaresiz ve güçsüz olmadıkları mesajı veriliyor. Biri her zaman bizi gözetliyor ve ona seslendiğimiz anda bize yardıma gelmek için bekliyor.

Kader Çizgisinin yapımcısı Tanıdık bir isim Mustafa Kartal



Kader Çizgisi dizisinin yapım ve yönetmenliğini, geçen sezonda Ankara'nın Beypazarı ilçesinde çekilen, Stv'nin "Doğruluk Ekseni" isimli dizisinin teknik ekibi oluşturuyor.
Kader Çizgisi Yönetmen:Sırlar Dünyası,Yeşeren Düşler ve Doğruluk Ekseni'nin Yönetmenliği yapmış olan Taner Tunç Kader Çizgisi'ylede Başarılara imza atmak için yönetmen koltugunda..
Kader Çizgisi yönetmen yardımcısı:Tek Türkiye'nin ilk sezonunda ve Doğruluk Ekseni'nde yardımcı yönetmenlik yapan Nuh Şen Kader Çizgisi'nde de bizlere en iyi görüntüyü sunmaya yardım edecek..
Kader Çizgisi Yapım sorumlusu:Doğruluk Ekseni'nin yapım sorumluluğunu yapan Mehmet Akyol Kader Çizgisi'nde de bizlere en iyiyi sunmak için elinden geleni yapacak..
Kader Çizgisi Yapımcı:Son dönemde Kollama,Doğruluk Ekseni,Yeşeren Düşler gibi yüksek reytingli dizilerin yapımcılığını yapan Mustafa Kartal bizleri Kader meselesi üzerine düşündürtecek..

Kader Çizgisi dizisi çok yakında!














"Kader Çizgisi" Geliyorr..!!

Sosyal mesajlar veren ve faydacı bir ekrana sahip olan Samanyolu TV’ de yine sizi alıp bambaşka alemlere götürecek, canınızı sıkan tüm yersiz evhamlara bir dur diyecek dizi geliyor.

Yapımcı Mustafa Kartal bu proje Türkiye’de bir ilk diyerek projenin içeriğinden şöyle bahsediyor;