19 Şubat 2010 Cuma

Kader Çizgisinin Çekimleri Başladı!

'Keşke', hayatımızda en kolay kullandığımız ifadelerin başında gelir. Olumsuz bir durumla karşılaştığımızda ilk müracaat edilen kelimedir.

Keşke belediye otobüsüne değil de metroya binseydim, keşke çok çalışıp doktor olsaydım, keşke bu sokağa taşınmasaydım... Peki 'keşke' diyerek andığınız yerde olmayı hiç hayal ettiniz mi? Hayata oradan başlasaydınız acaba neyle karşılaşacaktınız? İşte tam da bu soruya cevap veriyor 'Kader Çizgisi'. İstanbul'un farklı bölgelerinde çekimleri devam eden ve Samanyolu'nda mart ayında ekrana gelecek dizinin yönetmeni Taner Tunç. Dizideki ana karakter ise geçtiğimiz dönem 'Doğruluk Ekseni'nde Haşim'i oynayan tiyatrocu Özer Tunca. İzleyici karşısına 'Muallem' karakteriyle çıkacak olan Tunca, geçmişe dönmek isteyenlere yol gösteriyor. Bilge bir yönü olan Muallem'in bir diğer özelliği de kişilerin ne yaşadığını bilmesi. Oynadığı karakterin kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Tunca, "Her bölümde farklı bir kişiliği oynuyorum." diyor.

Kader Çizgisi'nin hassas bir proje olduğunu söyleyen yönetmen Taner Tunç, daha önceden başlayacağı duyurulan dizinin gecikmesini buna bağlıyor: "Klasik dizi anlayışından uzak bir format. İnsanın geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek zaman arasındaki hayatından kesitler vereceğiz. İnsan geçmişiyle uğraşmadan, şimdiki zamanını nasıl değerlendirir? Geleceğini nasıl kader çizgisinin dışına çıkmadan düşünebilir? İnsanı derinden sarsacak, hayatını gözden geçirtecek bir proje." Zor bir yükün altına girdiklerini söyleyen Taner Tunç, dizide verilmek istenen en önemli mesajın kader çizgisinde en ufak bir oynama mümkün olsa insanın nelerle karşılaşacağını göstermek olduğunu söylüyor. Tunç'un "Zor ve tartışmaya açık." dediği Kader Çizgisi'nin her bölümünde iç içe geçmiş iki hikâye anlatılıyor. Tunç'un izleyicilerden bir de isteği var: "Hiçbir yerini kaçırmadan başından sonuna izlemek gerekiyor. İki hikâyenin birbiri ile kesiştiği noktalar var. Bir yeri kaçarsa kafalar karışabilir."

Kader konusunda bir proje yapmanın zor bir iş olduğunu da söyleyen Taner Tunç, "İnşaallah insanlara faydalı olabiliriz. Klasik bir drama anlayışına sahip değil proje" diyor.

ZAMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder