18 Nisan 2010 Pazar

Kollama Dizisi Oyuncularına İlgi İzdihama Neden Oldu

Kollama dizisi oyuncularına ilgi izdihama neden oldu
Resim
Bursa Umut Sevgi ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSEDER) tarafından düzenlenen "1.Bursa Eğitim ve Kültür Şenliği"ne katılan Samanyolu Televizyonu'nun sevilen dizisi Kollama'nın oyuncuları yoğun ilgi gördü. Kendilerine gösterilen sevgi karşısında şaşkınlıklarını gizlemeyen dizi oyuncuları, bu sevgi devam ettikçe Kollama'nın daha uzun süre devam edeceğini söylediler. Dizinin sevilen karakteri Memduh rolünde oynayan Ertan Kılıç, Kollama'nın sinema versiyonunun çekilebileceği müjdesini verdi.

Gökçen Plaza'daki şenliğe Kollama'nın sevilen oyuncuları Necip Amir karakteriyle Mehmet Özgür, Yiğit rolündeki Orhan Bıyıklı, Memduh karakteriyle Ertan Kılıç, Kaya Minik rolündeki Reha Taşman ve Hayri karakterini başarıyla canlandıran Osman Kot katıldı. Kollama sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği oyuncular büyük şaşkınlık yaşadı. İnsanların imza almaya, hatıra fotoğrafı çektirmeye ve fotoğraflamaya çalıştığı oyuncular zor anlar yaşadı. Özellikle Necip Amir ile Yiğit rollerini oynayan oyuncular yoğun ilgi gördü.

Gökçen Plaza önünde kurulan çadırda ise söyleşi gerçekleştirildi. Çadırı dolduran binlerce Bursalı, oyuncuları büyük bir coşku ile karşıladı. Kaya Minik rolündeki Reha Taşman, gördüğü kalabalık karşısında "Ben Bursalıyım. Bu halden iftihar ediyorum. Çok teşekkür ederim hepinize." diye konuştu. Necip Amir ise "Reha bize çok büyük gol attı. Bursa ile ne kadar iftihar etse azdır." dedi. Yiğit rolündeki Orhan Bıyıklı, Bursaspor'un şampiyon olmasını istediklerini söyledi.

Öğrencilerin yurtta küçük bir televizyonda diziyi izlemeye çalıştığını öğrenen Necip Amir, "Bu televizyon konusunu çözelim. Nerede bu çocukların ablası?" diye sordu. Bu sırada şikayette bulunan öğrenci, "Benim yurttan atılmama neden olacaksa, kalsın" demesi salonda gülüşmelere neden oldu. Necip Amir ise "Korkma burada Necip Amir ve aslanları olduğu sürece sana bir şey olmaz." karşılığını verdi.

Necip Amir, dizide anlatılanlar nedeniyle kişi ya da kurumlardan tepki alıp almadıkları yönündeki bir soruya, "Tabii ki tepki alıyoruz. Çeşitli zamanlarda ciddi denebilecek süreçler yaşıyoruz. Ama biz bu ülkede bir şeyleri anlatmanın peşindeyiz. Özünde çok kısa bir şey söylüyoruz, demirden korksak, trene binmeyiz. Bir şeyler anlatmak durumundayız." cevabını verdi.

Yaşadıkları en komik olayların sorulması üzerine oyuncular, "Kamera arkasında çok gülüyoruz. Bir araya geldiğimiz zaman gülmekten bazen sahne çekemiyoruz." cevabını verdi. Necip Amir, Memduh ve Hayri'nin anlattıkları komik hikayeler salondakileri gülmekten kırıp geçirdi. Necip Amir, dizideki karakterle çok uzak olmadıklarını belirterek, "Karakterlere çok uzak değiliz. Zaten özümüzden çıkan konular bunlar. Bir noktada zaten birleşiyor. Çok yabancı değiliz." yorumunu yaptı.

"Kollama bu sezon son mu?" şeklindeki bir soruya ise Memduh, "Daha söyleyecek çok sözümüz var." karşılığını verdi. Memduh, "Rana ablayı niye getirmediniz?" şeklindeki soruya da, "Eee biri çalışacak biri de yemek yapacak. Dedim ki, kuru fasulye pilavı hazır et, akşam geleceğim' şaka bir yana. Deniz hanımın işi vardı gelemedi." karşılığını verdi.

Diziye eleştiriler de geldi. Dizide bazı sahnelerin aşırı şiddet içerdiğini belirten bir izleyiciye, yaşanan olayların başka türlü anlatılamayacağı ifade edildi.

Memduh rolündeki Ertan Kılıç, salonu dolduran kalabalığı "Benim size bir sorum olacak. Yapımcılarımız burada. Acaba Kollama'nın sinema filmi çekilsin mi?" diye sordu. Salondakilerin hep bir ağızdan "Evet" demesi üzerine yapımcılara dönen Memduh, "Yapımcılarımız duydunuz değil mi?" dedi.

Programın sonunda BUSEDER Yönetim Kurulu Başkanı Berna Küçükdağ, dizi oyuncularına çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder