16 Nisan 2010 Cuma

Küre Tv Bir Boşluğu Doldurdu

Samanyolu Yayın Grubu, televizyon ve radyoda olduğu gibi internet yayıncılığında da önemli bir adım attı.
Gruba bağlı internet sitelerine geçtiğimiz ay katılan Küre TV internet yayıncılığına farklı bir boyut kazandırdı. Televizyon ve radyo programlarına internet, cep telefonu ve medya oynatıcı cihazlar üzerinden ulaşmayı sağlayan Küre TV web sitesini, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya sorduk.
'Hiçbir şey kaçırmadınız' sloganıyla yola çıkan Küre TV, hayatımıza neler katacak? Nasıl bir yayıncılık anlayışı benimseyecek?
Küre TV sayesinde hem arşivimizi hem de en beğenilen dizileri, aktüalite, haber ve spor programlarını yayın sonrası yüksek kalitede internette yayınlayarak hizmete açıyoruz. Seyircilerimizin seyredemediği ya da tekrar seyretmek istediği programa erişebilmesini, Küre TV'deki 'Benim TV' özelliği sayesinde sevdiği programlardan harmanladığı, yayın akışını kendisinin belirlediği televizyona sahip olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Uydu ya da anten yayınına bağımlı kalmayı ortadan kaldırıyor, Küre TV üzerinden canlı yayını seyretme imkânı sunuyoruz.
Sizin için yayıncılıkta farklı bir heyecan olsa gerek...
Kesinlikle doğru. Yakında hizmete girecek mobil erişim sayesinde televizyon keyfi için zaman ve mekân kavramını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Geleneksel cihazlarla yayınları takip etmenin yanı sıra farklı alternatifler sunmanın heyecanını yaşıyoruz.
Küre TV'yi seyirci nasıl karşıladı?
Yayına başlayalı bir ayı bile bulmamasına rağmen oldukça iyi geri dönüşler aldı. Her geçen gün binlerce takipçinin aramıza katıldığı sitemiz, büyük bir boşluğu da doldurdu. Yurtdışındaki Türk vatandaşları, televizyondan seyredemediği Samanyolu yayınlarını bu sayede takip etme imkânı buldu. 120 ülkeden hatırı sayılır bir seyirci kitlesinin takibine girdik. Raporlardan bunu görebiliyoruz.
En çok hangi programlar takip ediliyor?
Birçok yayınımızın sıkı takipçisi var. Kollama, Tek Türkiye, IV. Osman, Kırık Kalpler, Kader Çizgisi, Ölümsüz Kahramanlar gibi diziler; 'Yeşeren Ümitler', 'Adanmış Ruhlar' ve 'Abide Şahsiyetler', yakın zamana ışık tutan 'Demokrasi Yokuşu', 'Turgut Özal' ve '28 Şubat' belgeselleri büyük ilgi görüyor. Ana haber bültenimiz hakeza. Tabii yumurcakları da unutmamak gerek. Onlar da sitenin sıkı takipçileri arasında. Hele Caillou.
Yumurcak TV, yayına başladığı günden bu yana çok takdir görüyor. Küre TV'deki izlenirlik durumu nasıl?
Yumurcak TV'nin, çocukların sağlıklı gelişimi için katkıları tartışılmaz. Anne-babalar Küre TV aracılığıyla çocuklarının hem gönül rahatlığıyla sevdikleri programları seyretmelerini hem de internetin, zararlı içeriklerinden uzak kalmalarını sağlıyor. Şu an en çok takip edilen Yumurcak TV programlarından Caillou çizgi film serisinin tamamına da buradan erişilebiliyor.

Zaman Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder