12 Ağustos 2010 Perşembe

Yazarlar ve Sanatçılar Şehr-i Ramazan'da Buluşacak

Samanyolu Haber'de Ramazan ayı süresince hafta içi her gün yayınlanacak 'Şehr-i Ramazan' programını oyuncu Özgür Özgülgün ve diyetisyen Deniz Şafak sunacak.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla televizyon kanalları Ramazan'a özel programlarla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Samanyolu Haber Televizyonu da Ramazan ayını yeni bir programla karşılamaya hazırlanan kanallardan biri.

Özgür Özgülgün ve diyetisyen Deniz Şafak'ın sunacağı Şehr-i Ramazan, özel konuları ve ünlü konuklarıyla Ramazan iklimini yansıtmaya çalışacak. Hafta içi her akşam 20.30'dan 21.30'a kadar devam edecek program, Ramazan süresince aralarında Cemalnur Sargut, 'Sahneden Secdeye' kitabının yazarı Rabia Christine Brodbeck, psikiyatr ve yazar Mustafa Ulusoy, Mehmet Altan, Sadık Yalsızuçanlar, Hülya Avşar, Hakan Ünsal, Sibel Eraslan, Mustafa Armağan, Behzat-Süheyl Uygur gibi isimlerin de bulunduğu pek çok ünlü ismi ağırlayacak.

Alışılmış Ramazan programlarından farklı bir formatta ekrana gelecek olan Şehr-i Ramazan'ın hazırlanmasında 'Babalar ve Çocukları' programının sunucusu Özgür Özgülgün'ün payı büyük. Geçen yıl başka bir kanalda yine Ramazan programı yapan Özgülgün, Deniz Şafak'la birlikte bir aydır hazırlık yapıyor. Özgülgün, 'çorbasında çok fazla tuzum var' dediği Şehr-i Ramazan için çok heyecanlı. Programın Sultanahmet'te bir otelden canlı yayınla ekranda olacağını söyleyen Özgülgün, "Böyle bir Ramazan programı yapacağım için manevi olarak büyük bir haz duyuyorum." diyor. Kapalıçarşı'da Ramazan, Kapalıçarşı esnaf muhabbetleri ve Kapalıçarşı'daki geleneksel mesleklerin tanıtımıyla ilgili VTR'lerin de yer alacağı Şehr-i Ramazan'da, Türk halkının yakından takip ettiği yazarların Ramazan ayına dair görüşlerini yansıtan 5'er dakikalık videolar da izleyiciyle buluşacak. Geçen yıl Ramazan ayında 'Ramazan Menüleri' isimli programıyla oruç ayında doğru beslenmeyle ilgili önerilerde bulunan Deniz Şafak ise Şehr-i Ramazan ile bu kez farklı bir yüzle çıkacak seyirci karşısına. Bu programın daha çok, keyifli bir sohbet programı olacağını söyleyen Şafak, "Programımıza yazarlar, sporcular, psikologlar konuk olacak. Onlarla keyifli sohbetler gerçekleştireceğiz. Fakat konumuz elbette ki Ramazan ayı olacak. Ancak ben, mesleğimden ötürü yine bu ayda beslenmeyle ilgili bilgiler vereceğim." diyor.

Ramazan'a ve onun nasıl yaşandığına dair özel konuların uzmanlarla ele alınacağı özel bölümlerin başlıklarından bazıları ise şöyle: Mahya geleneği, Osmanlı ordusunda Ramazan, Ramazan ayında okunacak kitaplar, enaniyet, kibir, narsizm ve açlık-oruç bağlantısı...

ZAMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder